Naiset kärsivät kauden toisen tappionsa

07.10.2014

Viikko sitten vantaalaisten ensimmäinen pelimatka päättyi ikäviin lukemiin jo ennalta kovaksi vastukseksi tiedettyä Classicia vastaan. Kauden toinen Tampereen reissu suuntautui Kooveen kotikentälle Spiral-halliin.

Peli alkoi jälleen Vantaan kannalta ikävästi – ensimmäistä erää oli pelattu vasta 01:41, kun kotijoukkue siirtyi johtoon. Seuraava maali syntyi 02:55 Kooveen päästessä vedolle maalin edestä. Välissä päästiin vastustajan päätyyn hyville vetopaikoille, mutta kotijoukkueen taitava viimeistely aiheutti hieman unisen oloiselle Vantaalle hankaluuksia. Ajassa 12:40 päästiin testaamaan alivoimaa. Koovee pyöritti ylivoimaansa tyylikkäästi, ja se tuotti myös tulosta, kun pallo livahti jälleen ohi puolustuksen ja maalivahti Johanna Järvisen. Erätauolle siirryttiin lukemissa 4-0.

Toista erää ehdittiin pelata vaivaiset 12 sekuntia, ennen kuin Koovee sai pitkän avauksen seurauksena sijoittaa pallon takakulmalta maaliin. Välissä nähtiin tasaisempaa peliä, ja Vantaa pääsi vaarallisillekin vetopaikoille kotijoukkueen päähän, mutta tasaisen jakson jälkeen Koovee pääsi jälleen maalintekoon – rebound osuma Järvisen upeasta vastaantulosta upposi verkon perukoille ajassa 28:06. Ottelun puolessa välissä, Vantaan toisen jäähyn yhteydessä, maalille siirtyi Ritva-Kaarina ”Ippa” Perkiö. Perkiö pelasi loistavan alivoiman, ja Vantaa pääsi jopa vaarallisesti Kooveen maalille, mutta hienon ottelun pelannut maalivahti Noora Laakso hoiti tilanteen varmoin ottein. Toisella erätauolla lukemat olivat 7-0. Kuten SBV:n naisten twitteriä päivittänyt Raisa Halonen toteaa, tolppien kilahduksia ei valitettavasti lasketa.

Kolmannessa erässä Vantaa paransi otteitaan huomattavasti. Ensimmäinen maali upposi Kooveen päähän ajassa 41:08, kun Mira Kettunen pääsi syöttämään poikittain Riitta Lankiselle, joka sijoitti pallon maaliin. Seuraavat minuutit olivat Vantaan taitavaa pyöritystä, joka päättyi joukkueen toiseen osumaan 47:46 - Lankinen tällä kertaa syöttäjän roolissa, maalintekijänä Emmi Uotila. Vantaan kolmas maali syntyi 53:13, kun Heli Haapasalmi pääsi vedolle Kati Kivimaan syötöstä.

Loppuerä pelattiin paljolti Kooveen päässä, mutta ajassa 55:49 Koovee pääsi vielä napauttamaan loppulukemiksi 8-3.

Tamperelainen kotijoukkue oli siis jälleen vahvempi, mutta kuten Classiciakin vastaan, viimeinen erä osoitti Vantaan potentiaalin. Naisten seuraava ottelu pelataan Jyväskylän monitoimitalolla Happeen vieraana.